14.9 C
București
duminică, 24 octombrie 2021 - 1:16

Alba: fost primar ucis cu opt lovituri de cuțit

spot_img

Fostul primar din Lunca Mureşului, județul Alba, Ioan Rusu, a murit în noaptea de sâmbătă spre duminică, după ce i s-au aplicat mai multe lovituri de cuţit în abdomen, torace şi gât, care i-au cauzat o hemoragie puternică.

Este vorba de o infracţiune de omor, pentru asta se fac cercetări. Medicul legist va stabili exact cauza morţii violente. I s-a cauzat o hemoragie ca urmare a aplicării mai multor lovituri de cuţit în zona superioară a corpului, abdomen, torace şi gât”, a declarat pentru MEDIAFAX prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, Marius Ungureanu.

Acesta a adăugat că decesul a venit la puţin timp după cauzarea leziunilor.

Fostul primar al comunei Lunca Mureşului, Ioan Rusu, a fost descoperit mort, duminică dimineaţa, lângă maşina personală. Trupul neînsufleţit al bărbatului ar fi fost găsit în jurul orei 4.00 dimineaţa, în apropierea dispensarului, pe o stradă cu ieşire într-un câmp, la marginea localităţii.

Surse citate de MEDIAFAX au precizat că se pare că Ioan Rusu a plecat de acasă, sâmbătă după-amiază, pentru a-i duce unei cunoştinţe o sumă de bani, dar nu a mai apucat să se vadă cu persoana respectivă.

Soţia fostului edil a fost cea care a anunţat poliţia, iar duminică dimineaţa bărbatul a fost găsit de către poliţişti fără suflare lângă maşina sa. Acesta ar fi fost ucis cu 8 lovituri de cuţit, iar poliţia ar fi găsit asupra lui suma de 1.000 de lei.

Ioan Rusu a fost primar al comunei Lunca Mureşului în perioada 2012 – 2016.

R.D.