9.2 C
București
sâmbătă, 27 februarie 2021 - 20:49

Alarmă de incendiu la Institutul Marius Nasta. O degajare de fum la unitatea mobilă ATI a dus la mutarea pacienților în alte secții

Unitatea mobilă ATI de la Institutul Marius Nasta a început să degaje fum, după ce un ventilator ar fi produs o flamă deschisă. 

Mai multe mașini de pompieri și ambulanțe erau prezente, au venit la Institutul „Marius Nasta” din Capitală, unitate COVID, unde alerta a fost dată la 22:24. Au intervenit opt autospeciale de stingere și opt echipaje SMURD, dar după nici o oră, nu a mai fost degajare de fum. Verificările pompierilor continuă, pentru identificarea focarului.

Managerul Institutului, Beatrice Mahler, a declarat că nu a fost vorba despre incendiu, dar pacienții au fost mutați în clădirea Institutului, doi în secția de terapie intensivă pentru COVID, iar ceilalți cinci pe secție. Niciunul dintre pacienți nu este intubat.

Managerul a explicat că deși în clădirea spitalului erau locuri la terapie intensivă, acești pacienți erau ținuți în unitatea mobilă ATI din curtea Institutului, pentru că erau bolnavi care aveau nevoie de ventilație non-invazivă, dar erau cu risc iminent de a fi intubați, iar personalul care deservea unitatea mobilă era pregătit special pentru astfel de situații, astfel că pacienții beneficiau de o monitorizare mai atentă.

Unitatea mobilă ATI din curtea spitalului „Marius Nasta” funcționează din octombrie și fusese închisă în această săptămână pentru dezinfecția periodică, fiind redeschisă vineri.

Spitalul „Marius Nasta” este o clădire veche, având corpuri construite la începutul secolului XX. Infrastructura învechită nu face față uneori aparaturii din timpurile moderne, iar unitatea mobilă ATI are toate dotările necesare și generator propriu.