3 C
București
joi, 9 decembrie 2021 - 14:53
No menu items!

Al treilea val aduce un record de îmbolnăviri în Coreea de Sud, țara cu cele mai eficiente măsuri în pandemie

spot_img

Coreea de Sud va impune reguli sporite de distanțare socială pentru capitala Seoul și zonele înconjurătoare, au declarat duminică oficialii din domeniul sănătății, în timp ce autoritățile se luptă să conțină cel mai mare val de infecție cu coronavirus din țară în nouă luni. Decizia vine după ce guvernul a implementat sâmbătă măsuri fără precedent într-o țară care a înregistrat un succes inițial prin urmărirea agresivă a contactelor, relatează Reuters.

„Ne aflăm într-o situație foarte periculoasă”, a declarat oficialul ministerului sănătății, Park Neung-hoo, într-o conferință, spunând că grupurile localizate au potențialul de a deveni un focar național.

Agenția Coreeană pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (KDCA) a raportat 631 de cazuri noi începând de sâmbătă la miezul nopții – cel mai mare număr zilnic de la un vârf în februarie și începutul lunii martie – ducând totalul țării la 37.546, cu 545 de decese.

Aproape o lună de infecții zilnice cu trei cifre a adus numărul cazurilor active în Coreea de Sud la un record de 7.873, a spus KDCA, ridicând îngrijorări cu privire la numărul tot mai mic de paturi de spital.

„Chiar acum depășește nivelul pe care îl putem controla în sistemul nostru spitalicesc”, a spus Park.

Se adaugă paturi noi și deocamdată sunt suficiente pentru a trata pacienții, dar dacă tendința continuă, țara ar putea face față unei penurii de paturi, a spus el.
Multe dintre cazurile recente s-au concentrat în Seul, care sâmbătă a lansat stingeri fără precedent, închizând majoritatea unităților la ora 21:00. (1200 GMT) timp de două săptămâni și reducerea transportului public cu 30% seara.

În conformitate cu măsurile anunțate duminică, care intră în vigoare marți, sunt interzise întrunirile a 50 sau mai multe persoane, trebuie să se închidă sălile de sport și barurile de karaoke, serviciile religioase să fie ținute online sau prin difuzare, iar limitele mai stricte de prezență vor fi plasate la clasele școlare. , A spus Park.

În timp ce restaurantele vor fi în continuare autorizate să ofere servicii în persoană, guvernul îndeamnă oamenii să evite să mănânce afară dacă este posibil și să nu organizeze adunări sociale neesențiale, a spus el.

Bordurile vor dura cel puțin trei săptămâni, până la sfârșitul lunii, a spus Park. Alte zone ale țării vor avea, de asemenea, restricții sporite, dar la un nivel mai scăzut decât zona Seoul.