17.2 C
București
duminică, 26 mai 2024 - 9:21
No menu items!

Ajutor pentru țări din Europa, între care și România, afectate în urma dezastrelor naturale

spot_img

Deputații europeni au aprobat ajutor de aproape 455 de milioane de euro din Fondul de solidaritate al UE,  pentru a ajuta 3 țări europene, care au suferit dezastre naturale. 

Membrii Comisiei pentru bugete îşi exprimă solidaritatea faţă de victimele, familiile acestora și toate persoanele afectate de dezastrele naturale din România, Italia și Turcia. 

Ei au făcut referire la numărul tot mai mare de dezastre naturale grave și distructive în Europa, spunând că ”din cauza schimbărilor climatice, evenimentele meteorologice extreme precum cele observate în România și Italia, care au ca rezultat situații de urgență, se vor intensifica și se vor multiplica în continuare”.

Comisia Europeană vrea să utilizeze Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene (FSUE) pentru a acorda asistență financiară celor trei țări afectate.

Asistența FSUE va acoperi părți din costurile operațiunilor de urgență și de recuperare, precum repararea infrastructurii deteriorate, securizarea infrastructurii preventive și protecția patrimoniului cultural, precum și operațiunile de curățare.

Pachetul de ajutor a fost aprobat cu 26 de voturi pentru, 1 vot împotrivă și 2 abțineri. Consiliul a aprobat deja ajutorul la 18 septembrie.

Votul în plen este programat pentru sesiunea plenară din 2-5 octombrie.

 

Amalia Capră