3.4 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 2:20
No menu items!

Ajutoarele pentru familiile răniților din Colectiv au fost modificate

spot_img

Guvernul a modificat, miercuri, mai multe prevederi referitoare la ajutoarele de urgență pentru familiile răniților din clubul Colectiv

Executivul a stabilit ca ajutorul acordat persoanei care însoțește rănitul la tratament în străinătate, pentru transport, cazare și masă, să fie în cuantum de 1.500 de euro, respectiv 200 de euro/ zi și nu în limita a 1.500 euro, respectiv 200 de euro/zi.

Potrivit unui comunicat de presă, dat fiind caracterul excepțional al acestor ajutoare de urgență, Guvernul stabilește totodată că nu se solicită documente doveditoare privind costul transportului sau al cazării.

De asemenea, actul normativ asigură acordarea ajutoarelor de urgență și persoanelor care nu au respectat termenele prevăzute pentru depunerea cererii de acordare, acestea urmând să beneficieze de ajutor de la data depunerii cererii.

Hotărârea mai reglementează faptul că acordarea acestor ajutoare de urgență nu se supune controlului decât pentru recuperarea sumelor aferente zilelor care depășesc perioadele de spitalizare sau de tratament, fără a se pune problema recuperării banilor deja alocați pentru sprijinirea familiilor persoanelor rănite în accidentul de la clubul Colectiv.

Valeriu Motoc