AirAsia: Armata încheie operațiunile de recuperare a epavei avionului

Cutiile negre ale aparatului au fost recuperate și, în prezent, sunt analizate de anchetatori

airasia

Armata indoneziană a anunțat marți încheierea operațiunilor din Marea Java pentru recuperarea avionului companiei AirAsia, prăbușit pe 28 decembrie cu 162 de persoane la bord, transmite AFP.

”Ansamblul forțelor noastre au fost retrase” din zona de căutare din largul insulei Borneo, a declarat contraamiralul Widodo, care supervizează operațiunile de căutare și salvare.

”Cerem scuze familiilor victimelor”, a adăugat el, în contextul în care au fost recuperate corpurile a doar 70 dintre cele 162 de persoane aflate la bordul avionului Airbus A320-200 ce decolase din orașul indonezian Surabaya, cu destinația Singapore.

Echipele indoneziene au încercat să aducă la suprafață fuselajul aeronavei (aflat la 30 de metri adâncime), pe care au fost montați saci pneumatici sperând ca în interiorul fuselajului să poată găsi corpurile celorlalți pasageri decedați.

Cutiile negre ale aparatului (una având înregistrate conversația dintre pilot și turnul de control, iar cealaltă conținând parametrii avionului – viteză, altitudine, regimul motoarelor) au fost recuperate și în prezent sunt analizate de către anchetatori.

Potrivit ministrului indonezian al transporturilor, Ignasisus Jonan, avionul a efectuat o urcare prea rapidă, după care s-a pierdut controlul asupra aparatului, care s-a prăbușit în mare.

Emanuel Stan

NICIUN COMENTARIU