2.4 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 15:22
No menu items!

Air France/grevă: Proiectul aflat la originea protestului piloţilor, suspendat

spot_img

Air France prevede să asigure luni 41 la sută din zboruri în medie, cu o rată a greviştilor de 65 la sută

Air_France

Conducerea Air France a suspendat până în decembrie proiectul de dezvoltare în Europa a filialei sale low cost Transavia, aflat în centrul grevei piloţilor care blochează la sol, de o săptămână, majoritatea zborurilor companiei, au anunţat luni mai multe sindicate pentru AFP.

Anunţul a fost făcut de către preşedintele grupului Air France-KLM, Alexandre de Juniac, pentru toate organizaţiile sindicale ale companiei, au precizat acestea din urmă. Conducerea trebuie să anunţe la începutul după-amiezii o “schemă globală de ieşire din criză”, a precizat o sursă apropiată dosarului.

Greva de la Air France a intrat luni în cea de-a doua săptămână, cu o mobilizare la fel de puternică a piloţilor, şase avioane din zece fiind blocate la sol.

În centrul conflictului se află proiectul conducerii de a dezvolta filiala low cost Transavia, piloţii temându-se că va conduce la un “dumping social” şi “delocalizări” în detrimentul angajaţilor francezi.

Air France prevede să asigure luni 41 la sută din zboruri în medie, cu o rată a greviştilor de 65 la sută, stabilă în raport cu sfârşitul săptămânii şi aproape neschimbată de la începutul conflictului.

C.A.