17.6 C
București
luni, 20 septembrie 2021 - 14:27

Agrointeligența: Agricultura de precizie aduce puncte suplimentare pentru finanțare prin Submăsura 4.1

spot_img

Toamna aceasta se va publica ghidul pentru obținerea de finanțare nerambursabilă pentru ”Investiții în exploatații agricole” din cadrul Programului național de dezvoltare rurală finanțat prin FONDUL EUROPEAN AGRICOL PENTRU DEZVOLTARE RURALĂ, transmite agrointeligenta.ro. 

Potrivit agrointeligenta.ro, ghidul aduce detaliile de ordin tehnic și cuprinde setul de informații necesare solicitantului pentru pregătirea, derularea și implementarea proiectului. Fermierii români pot aplica pentru finanțare astfel încât să își tehnologizeze propriile ferme cu soluții noi și performante.

Unul din obiectivele generale ale finanțării este îmbunătățirea performanțelor generale ale exploatațiilor agricole prin creșterea competitivității activității agricole, a diversificării activităților agricole și a creșterii calității produselor obținute.

Având în vedere că pentru prima dată în criteriile pentru punctaj sunt incluse și investițiile corporale și necorporale legate de Agricultura de precizie, specialiștii de la Vantage – singura companie din România dedicată agriculturii de precizie – îți vin în ajutor cu răspunsul la câteva întrebări importante legate de investițiile din submăsura 4.1. si 4.2.. 

Mai multe detalii AICI.