34.6 C
București
joi, 30 iunie 2022 - 21:40
No menu items!

Agricultura românească, prezentă la expoziția ”Săptămâna verde 2017” din Berlin. Care sunt produsele promovate

spot_img

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a închiriat un stand la expoziția internațională „Săptămâna Verde”, care va avea loc în perioada 20-29 ianuarie, în Berlin.

Vizitatorii vor putea degusta produse precum: Magiun de prune Topoloveni (Indicație Geografică Protejată), Salam de Sibiu (Indicație Geografică Protejată), Telemea de Ibănești (Denumire de Origine Protejată). De asemenea, printre produsele româneşti expuse la standul MADR se vor regăsi Caşcavalul de Săveni, brânza de burduf în coajă de brad şi păstrăvul afumat în cobza de brad. Din categoria băuturilor, România va oferi spre degustare Ţuică de Argeş precum şi vin alb şi roşu. Merele de Voineşti vor putea fi degustate de vizitatori, potrivit unui comunicat al MADR.

Conducerea MADR va fi reprezentată în acest an la nivel de secretar general adjunct, iar prezența în cadrul standului va fi asigurată de experți din cadrul direcțiilor tehnice ale MADR.

România va fi reprezentată și prin intermediul Camerei de Comerţ Româno-Germane de nouă producători, care vor expune miere, produse din carne, produse din lapte, mâncare românească (carne de porc la garniţă, zacuscă etc.), lavandă și produse din lavandă şi obiecte de artizanat realizate de meşteşugari.

Conform datelor primite de la organizatori, în 2016 la Expoziție au participat 65 de state, din care 29 au avut standuri naționale, fiind estimați 380.000 de vizitatorii.

T.S.