4.6 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 18:14
No menu items!

Agricultorii își vor putea plăti impozitul și contribuțiile și la Primărie, dar există condiții

spot_img

Imagini regizate cu bancnote, 8 noiembrie 2007. Foto: Andrei Spirache

Agricultorii își vor putea plăti impozitul și contribuțiile pe veniturile din activități agricole și la direcțiile financiare sau la Primăria localității aferente domiciliului fiscal. Una dintre condiții este ca în localitate să nu existe unitate teritorială a ANAF. Toate acestea se regăsesc într-un Ordin al Ministerului Finanțelor Publice(MFP) și al Ministerului Dezvoltării Regionale (MDRAP).

”Persoanele fizice care datorează impozit și contribuții aferente veniturilor din activități agricole, precum și accesorii (penalități, n.r.)pentru neachitarea la scadență a acestora, pot efectua plata acestor obligaţii fiscale şi la compartimentele de specialitate ale unităţii administrativ-teritoriale corespunzătoare localităţii în care îşi au domiciliul fiscal, în numerar, dacă sunt îndeplinite cumulativ următoarele condiţii”, se arată în Ordin.

Prima dintre ele se referă la inexistența unei unități terioriale a ANAF. O altă condiție este ca între unitatea administrativ-teritorială, prin primar și direcția generală regională a finanțelor publice în a cărei rază se află localitatea, s-a încheiat un protocol în acest scop.

Lista celor care datorează obligații fiscale aferente veniturilor din activități agricole va fi publicată de compartimentele de specialitate ale primăriilor. Documentul va cuprinde numele și prenumele contribuabilului, condul numeric personal și domiciliul fiscal, suma datorată și natura obligației fiscale (impozit, contribuții sociale, dobânzi și penalități de întârziere).

Ordinul și anexele au fost publicate pe site-ul MFP.

C.C.