11.4 C
București
duminică, 24 octombrie 2021 - 22:22

Agricover ia 100 mil. lei de la EximBank pentru creditarea fermierilor

spot_img

 Cele două instituții colaborează din 2013

eximbank

Banca de stat EximBank și Agricover Credit, institutie financiară non-bancară specializată exclusiv pe finanțarea agriculturii, au agreat încheierea unui nou acord pentru un împrumut în valoare de 100 de milioane de lei, pentru asigurarea resurselor necesare dezvoltării de produse și servicii financiare destinate fermierilor, potrivit unui comunicat.

”Agricultura rămâne un domeniu strategic care oferă oportunități importante pentru dezvoltarea de afaceri solide, iar parteneriatul cu Agricover Credit ne-a permis să ne implicăm în susținerea acestora prin finanțarea indirectă a peste 400 de fermieri locali. Suntem încrezători că extinderea acestei colaborări, care îmbină eficient competențele tehnice ale EximBank cu expertiza Agricover, va contribui consistent la consolidarea agribusiness-ului românesc”, a afirmat Traian Halalai, președintele EximBank.

EximBank și Agricover Credit au încheiat primul acord de finanțare în 2013, banca acordând societății un împrumut  în valoare de 70 de milioane de lei.

Agricover Credit este o instituție financiară nebancară care oferă produse financiare exclusiv fermierilor din sectoarele vegetal şi zootehnic și care ca obiectiv atragerea de resurse financiare de la băncile locale și internaționale, astfel încât să poată asigura creşterea volumului total de credite acordate.

În afara serviciilor de finanțare, Grupul Agricover mai derulează afaceri în servicii tehnice pentru agricultură, silozuri, distribuție de motorină pentru ferme și comerț cu animale și carne.

”Pentru acest an ne-am propus să susţinem ritmul rapid de dezvoltare şi să creştem numărul de clienţi, iar parteneriatul cu EximBank ne ajută să atingem aceste obiective si să oferim fermierilor produse financiare adaptate, capabile să susțină eficient dezvoltarea acestora. În acest sens, în următoarea perioadă suntem interesați să jucăm un rol activ şi în finanțarea proiectelor europene”, a declarat Robert Rekkers, directorul general al Agricover Credit.

EximBank este o bancă de stat, cu un portofoliu de produse axat pe trei direcţii de acţiune – finanţare, garantare şi asigurare. Scopul principal al băncii este susţinerea activității exportatorilor, a IMM-urilor şi a companiilor care derulează proiecte cu fonduri europene.

V.B.