Agricover Credit IFN anunță un profit de 12 mil. lei pentru 2013

Agricover Credit IFN anunță un profit de 11,2 mil. lei pentru 2012

Agricover Credit IFN anunță un profit de 11,2 mil. lei pentru 2012

Agricover Credit IFN, divizia de creditare a Grupului Agricover, a anunțat pentru anul trecut un profit net de 12,07 milioane de lei, în creștere cu 8% față de 2012, și o valoare a creditelor acordate de 642 milioane de lei, în creștere cu 55% față de anul precedent.

Profitul operaţional a fost de peste 16 milioane de lei, cu 30% mai mult faţă de 2012. Aceste creșteri ”se bazează pe un model de business care presupune cunoaşterea profundă a problemelor cu care se confruntă fermierii  şi construirea unor produse inovatoare care să răspundă eficient nevoilor acestora”, potrivit unui comunicat al companiei.

Numărul de clienți activi este de 1.300, iar rata creditelor neperformante este de 1,2%.

Robert Rekkers (foto), directorul general al Agricover Credit IFN, a afirmat că se așteaptă să mențină ritmul de creștere și în 2014.

În afara serviciilor de finanțare, Grupul Agricover mai derulează afaceri în servicii tehnice pentru agricultură, silozuri, distribuție de motorină pentru ferme și comerț cu animale și carne.

Agricover Credit este singura instituție financiară din România care oferă produse financiare exclusiv fermierilor din sectoarele vegetal şi zootehnic.

Vlad Bârleanu

NICIUN COMENTARIU