2 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 5:15
No menu items!

Agricover – afaceri de 970 de mil. lei în 2012, în creştere anuală cu 5%

spot_img

Agricover – afaceri de 970 de mil. lei în 2012, în creştere anuală cu 5%

Grupul Agricover, cu afaceri integrate în agricultura din România, a înregistrat în 2012 o cifră de afaceri de 970 de milioane de lei, în creștere cu 5% faţă de anul precedent, în ciuda contextului global dificil și a condițiilor meteo defavorabile, potrivit unui comunicat de presă al companiei. Profitul brut a fost de 38 de milioane de lei, în scădere cu 15% faţă de 2011.

”Agricultura românească a suferit în 2012 mai multe şocuri. Iarna grea, urmată de vara secetoasă, instabilitatea macroeconomică si volatilitatea majoră a preţurilor cerealelor şi-au pus amprenta asupra întregului domeniu agribusiness. Mă bucur că Grupul Agricover a crescut în ciuda acestor probleme. Vom consolida în continuare parteneriatele cu fermierii şi procesatorii din România, pentru susţinerea agriculturii şi a industriei alimentare româneşti”, a declarat Robert Arsene, CEO al Grupului Agricover.

Creșterea afacerilor s-a bazat pe linii de business precum distribuţia de inputuri pentru agricultură, distribuţia de motorină pentru fermieri, comerţul cu animale vii şi carne sau serviciile de finanțare.

În 2012, Agricover a investit peste  2 milioane de euro în achiziţia unui siloz şi a unui depozit orizontal în judeţul Bihor și peste 300.000 de euro în retehnologizarea laboratoarelor din silozuri. De asemenea, Agricover a dezvoltat recent o platformă de comerţ online pentru agricultură şi produse de grădinărit.

În 2013, priorităţile de dezvoltare ale Agricover Livestock sunt  legate în principal de diversificarea activităţii. Astfel, Grupul îşi propune dezvoltarea  unei platforme de integrare şi pentru fermele de vaci de lapte, având ca scop facilitarea valorificării laptelui, prefinanţarea achiziţiei de tăuraşi și şi intrarea pe segmentul de procesare (tranşare şi abatorizare), proiecte care se estimează că vor stimula creşterea cu 30-40% a afacerilor Agricover Livestock.

„Suntem optimişti în privinţa evoluţiei afacerilor Grupului în 2013, când ne aşteptăm la un agricol normal, pe fondul scăderii volatilităţii preţurilor la produsele agricole şi al echilibrării cererii şi ofertei”, a mai spus Arsene.

Vlad Bârleanu