22.7 C
București
marți, 3 octombrie 2023 - 14:57
No menu items!

Agresorul de pe aeroportul din Los Angeles intenționa să ucidă cât mai mulți angajați ai TSA

spot_img

rtx14wqu

Bărbatul înarmat care a deschis focul în interiorul terminalului Aeroportului Internaţional Los Angeles, omorând un agent de securitate, planificase “să ucidă mulți angajați ai TSA”, Agenţia federală pentru Securitatea Transporturilor (TSA), a făcut cunoscut FBI-ul sâmbătă, potrivit AFP.

Un bilet scris de mână, găsit într-un sac la aeroport, arată că “el a decis în mod conștient să omoare mulți angajați ai TSA”, a declarat șeful biroului FBI din Los Angeles, David Bowdich.

Suspectul, Paul Anthony Ciancia, în vârstă de 23 de ani, originar din New Jersey (nord-estul Statelor Unite), a fost rănit la picior şi la nivelul capului, fiind spitalizat într-o stare gravă, potriivit cotidianului The Los Angeles Times.

Procurorii au anunțat capetele de acuzare ale lui Paul Anthony Ciancia, acesta riscând pedeapsa cu moartea pentru uciderea unui agent federal și pentru violențe comise pe un aeroport internațional, conform parchetului.

Potrivit autorităţilor, el a deschis focul în interiorul terminalului 3 şi a omorât un agent al TSA, Gerardo Hernandez în vârstă de 39 de ani. Hernandez este primul angajat al TSA ucis în timpul serviciului de la înființarea agenției respective, după atentatele de la 11 septembrie

Alte şapte persoane au fost rănite.

C.A.