9.4 C
București
duminică, 17 octombrie 2021 - 7:31

Agresorii activiștilor de mediu din Suceava, lăsați liberi

spot_img

Cei patru bărbați reținuți după ce au bătut cu bestialitate doi jurnalişti şi un activist de mediu în timp ce filmau un documentar despre tăierea ilegală a pădurilor din judeţul Suceava au fost lăsați în libertate și vor fi cercetați sub control judiciar de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei.

Cei patru au lovit cu pumnii și picioarele trei persoane care realizau un documentar despre tăierile ilegale de arbori din păduri. ”Una dintre persoanele vătămate a fost supusă unui tratament degradant”, arată procurorii într-un comunicat de presă transmis sâmbătă.

Împotriva celor patru agresori s-a dispus luarea măsurii preventive a controlul judiciar. ”Dispunerea acestor măsuri au avut în vedere limitele de pedeapsă ale infracțiunilor reținute în sarcina inculpaților, precum și asigurarea bunei defășurări a urmăririi penale și înlăturarea stării de pericol pentru ordinea publică”, se arată într-un comunicat transmis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei.

În total, au fost duse la audieri 12 persoane, însă în urma acestora s-a dispus reținerea a doar patru. Aceștia au vârste cuprinse între 24 si 44 de ani și sunt domiciliaţi în comunele Şaru Dornei şi Panaci.

Cei patru bărbaţi au fost inițial încarceraţi în Arestul IPJ Suceava.

R.D.