Agresiunile sexuale de la Koln: majoritatea agresorilor, solicitanți de azil

Poliția germană face verificări în cazul a 31 de suspecți în total, inclusiv 18 solicitanți de azil, pentru violențe și furturi comise în ajunul Anului Nou la Koln, a anunțat vineri Tobias Plate, purtător de cuvânt al Ministerului federal de Interne, citat Reuters.

Într-o conferință de presă la Berlin, purtătorul de cuvânt a indicat că este vorba despre 31 de suspecți, ale căror nume au fost identificate, și că 18 dintre ei au statut de solicitat de azil, suspectați de furturi și violențe fizice. El a citat date oferite de poliția federală germană.

Din grupul respectiv de suspecți chestionați fac parte nouă algerieni, opt marocani, cinci iranieni, patru sirieni, dar și doi cetățeni germani, un irakian, un sârb și un american.

Potrivit postului public WDR, două persoane au fost arestate în legătură cu violențele survenite în apropiere de gara principală din Koln. Cei doi bărbați, care provin din rândul imigranților, au fost plasați în arest noaptea trecută. Asupra lor au fost găsite telefoane mobile care conțineau înregistrări video ale evenimentelor din ajunul Anului Nou.

R.D.

NICIUN COMENTARIU