27 C
București
joi, 21 septembrie 2023 - 21:23
No menu items!

Aglomerație uriașă la frontierele cu Bulgaria și Ungaria. Oamenii așteptă cel puțin 2 ore să treacă granița

spot_img

Traficul rutier este foarte aglomerat în câteva din cele mai frecventate puncte de trecere a frontierei spre Bulgaria și Ungaria, șoferii având de așteptat ore bune la coadă. Timpul de aşteptare la punctul de frontieră Giurgiu este joi la prânz de peste 2 ore, acelaşi fiind timpul de aşteptare şi la punctul de frontieră Vama Veche, conform site-ului Poliţiei de Frontieră.

”În intervalul orar 07-12.00,  la graniţa cu Bulgaria au efectuat formalităţi de frontiera prin PTF Giurgiu pe sensul de ieşire din ţara aproximativ 5.000 de turisme şi 20.000 de persoane. Traficul este de 25 ori mai mare faţă de o zi normală. În acest context, facem apel la intelegerea participantilor la trafic, Politia de Frontieră Română, împreună cu colegii bulgari, depun toate eforturile pentru a gestiona situaţia.

Pe sensul de ieşire traficul se desfăşoară pe 6 artere de circulaţie, la capacitate maxima”, anunţă reprezentanţii Poliţiei de Frontieră.

Este aglomerat și punctul de trecere a frontierei în Bulgaria de la Ostrov, timpul de așteptare aici fiind de peste 40 de minute.

La Zimnicea, timpul de așteptare este de minimum 60 de minute.

Punctul de trecere a frontierei de la Negru Vodă, unde există 1 bandă pe sens, este aglomerat și șoferii prezenți aici au de așteptat cel puțin 50 de minute pentru a trece granița.

Aglomerație și în punctul de trecere a frontierei de la Vama Veche, unde funcționează 1 benzi pe sensul de intrare și 3 benzi pe sensul de ieșire. Timpul de așteptare este de cel puțin 60 de minute.

Aglomerație mare este și în cele mai frecventate puncte de trecere a frontierei spre Ungaria, aici înregistrându-se și recordul de așteptare pentru ieșirea din România.

În vama Nădlac II, unde funcționează 2 artere de intrare în țară și 7 de ieșire, timpul de așteptare este de cel puțin 150 de minute.

În vama Nădlac, unde funcționează o arteră de intrare în țară și o arteră de ieșire, timpul de așteptare este de cel puțin 80 de minute.

La Borș II, unde funcționază 2 artere de intrare și 4 de ieșire, timpul de așteptare sunt de cel puțin 80 de minute.

Aglomerație, dar mai slabă, și în vămile Turnu, Borș, Săcuieni, Petea și Urziceni, unde timpul de așteptare variază între 40 și 50 de minute.

Ministerul de Externe i-a avertizat de ieri pe românii care vor să meargă în Bulgaria sau să o tranziteze către Grecia şi Turcia, în această minivacantă de cinci zile, că timpii de aşteptare la punctele de trecere a frontierelor vor fi ridicaţi. Românii au fost sfătuiți să folosească toate punctele de frontieră şi să se asigure că au combustibil, apă și alimente suficiente pentru astfel de situaţii.

                                                                                                                    Adina Silav