3 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 2:48
No menu items!

Aglomerație și nervi întinși: Circulația pe linia tramvaiului 41, amânată pentru încă trei luni

spot_img

 

O veste proastă pentru bucureșteni vine de la Societataea de Transport București. Linia 41 nu se va redeschide în totalitate pe data de 1 septembrie. Redeschiderea celor două sensuri de mers ale celui mai rapid și aglomerat tramvai din Capitală a fost amânată. Reprezentanții STB vorbesc de o dată spre sfârșitul anului. 

De la 1 septembrie, tramvaiul 41 va circula pe un singur fir. 

„Se va circula <<la paletă>>, cum se spune în popor, adică pe un singur fir. Se va circula alternativ. Un tramvai dintr-un sens va trece, iar celălalt va aştepta. Frecvenţa tramvaiului 41 va fi afectată. La frecvenţa care a circulat tramvaiul 41 nu se mai poate ajunge pe un singur fir. Dar oricum, este mai bine decât cu liniile navetă, care oricum vor rămâne şi ele pe traseu”, a declarat Andrei Creci, director al Societăţii de Transport Bucureşti, potrivit Mediafax.

Acesta  contrazice declarațiile primarului general al Capitalei, Gabriela Firea care asigura că tramvaiul 41 va fi reintrodus pe data de 1 septembrie.

Tramvaiul 41 este una dintre cele mai aglomerate linii, iar pe data de 9 septemebrie încep și școlile, ceea ce va crea mari neplăceri bucureștenilor. 

Circulația tramvaiului pe linia 41 a fost suspendată pe data de 29 iunie pentru lucrări la Podul Grant.