10 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021 - 1:50

Aglomerație la „Urgențe” în noaptea de Ajun

spot_img

Sute de oameni şi-au petrecut noaptea de Ajun la „Urgenţe”. Camerele de gardă ale spitalelor din Bucureşti au fost pline de pacienţi, iar echipajele de ambulanţă au avut mult de lucru.

La Spitalul Universitar au fost aduse cele mai grave cazuri, cu atât mai mult cu cât unitatea sanitară a fost, în noaptea de Ajun, centru de gardă pentru pacienţii cu infarct. „În general sunt gărzi foarte grele. Cred că de azi dimineaţă am acoperit aproape toată patologia de urgenţă, n-am ratat absolut nimic”, a spus Alina Vraciu medic de gardă, UPU, Spitalul Universitar, citată de digi24.ro.

Nici la Spitalul Elias personalul medical n-a avut odihnă. Zeci de oameni şi-au petrecut noaptea de Ajun în camera de gardă. „Patologia este variată, predomină într-adevăr consumul excesiv de alimente, de alcool, agresiunile”, a declarat Gabor Postole medic specialist, la Spitalul de Urgenţă Elias.

La nivelul tuturor unităţilor de primiri urgenţe numărul pacienţilor a crescut azi-noapte cu 20 de procente faţă de o seară obişnuită. Acesta a fost şi motivul pentru care şi la Serviciul de Ambulanţă personalul a fost la datorie.

S-au sistat concediile de odihnă, nu se dau recuperări, întregul efectiv este la serviciu ca să asigurăm asistenţa medicală de urgenţă”, a precizat Alis Grasu, managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov. Potrivit acesteia, 50 de echipaje de urgenţă au fost scoase pe teren, 18 pentru consultaţii şi nouă pentru transportul pacienţilor.