11.3 C
București
joi, 28 octombrie 2021 - 21:48

Aglomerația de pe Aeroportul Otopeni, cauzată de lipsa de spațiu. Carmen Dan: E nevoie de încă 40 de filtre de control

spot_img

Numărul de polițiști de frontieră de pe Aeroportul Otopeni nu poate fi suplimentat din lipsă de spațiu, astfel încât, acesta va deveni din ce în ce mai aglomerat dacă infrastructura nu va fi extinsă pentru crearea a încă 40 de filtre de control. Explicațiile vin de la ministrul afacerilor interne, Carmen Dan, într-o replică dată pe Facebook fostului premier Victor Ponta.

Marți, într-o postare pe contul său de Facebook, Victor Ponta i-a cerut ministrului afacerilor interne, într-o notă ironică, să suplimenteze cu 50 numărul polițiștilor de frontieră de pe Aeroportul Otopeni.

 (…)o rog public pe Doamna Ministru de Interne sa aloce inca 50 de ofiteri care sa efectueze controlul pasapoartelor. Nu poti cu acelasi numar de oameni sa procesezi din ce in ce mai multi pasageri cu un control din ce in ce mai strict folosind niste computere din ce in ce mai vechi. Si vin si vacantele acum ….

Fac precizarea ca SRI a gasit resurse de personal pentru controlul de securitate / la cei 100.000 de angajati ai MAI sigur mai putem adauga 50 ca sa nu mai stea oamenii la cozi interminabile , sa piarda avionul sau se loveasca de scara rulanta de la “Sosiri”!

 Cu vizita Dlui Juncker am rezolvat cu scara – poate ofiterii la control pot fi ajutati inainte sa vina Dl Trump in Romania

 Victor Ponta
postare pe Facebook

În răspunsul dat, tot pe Facebook, Carmen Dan a explicat, însă, că actuala infrastructură a aeroportului nu permite suplimentarea numărului de polițiști, atâta vreme cât controlul se poate face doar în filtrele special amenajate.

În plus, oricine poate observa că, în spațiul amenajat pentru polițiștii de frontieră care fac controlul, nu încap mai mult de două persoane.

Domnule Victor Ponta, vă răspund tot într-o manieră publică, pentru că știu că există un interes mare al cetățenilor față de situația din Aeroportul Otopeni. Așa cum bine știți, MAI a fost tot timpul deschis pentru găsirea unor soluții de fluidizare a activității de control din punctele de trecere a frontierei, inclusiv din Aeroportul Otopeni.

În sensul acesta, față de acum 2 ani, când sunt convinsă că aveați cunoștință despre situație, din poziția de premier, acum, împreună cu administratorul aeroportului, s-a reușit suplimentarea numărului de filtre destinate controlului la frontieră, dublându-se, practic, numărul acestora. În plus, s-au alocat suplimentar 80 de polițiști de frontieră.

E bine de știut că alți 50 de polițiști de frontieră în plus, sau și mai mulți, nu ar rezolva situația, atâta timp cât nu vor fi identificate spații suplimentare destinate controlului. Acum folosim la maxim infrastructura existentă.

Tocmai de aceea, împreună cu colegii din Guvern am realizat o evaluare a necesarului de extindere a infrastructurii din punctele de trecere a frontierei, iar pentru Otopeni ar fi nevoie de 20 de filtre în plus pe sensul de intrare și de încă 20 pe sensul de ieșire.

Deci, vorbim practic de o dublare a filtrelor de control, în condițiile în care acum există câte 20 de filtre pe fiecare sens, iar acest lucru s-ar putea realiza în condițiile în care s-ar identifica spațiul necesar.

Carmen Dan
ministrul afacerilor interne

Raluca Dan