11.4 C
București
duminică, 24 octombrie 2021 - 20:42

Aghiotantul fostului director TAROM, Dragoș Munteanu, a zburat gratuit în marile orașe ale lumii

spot_img

Elena Grigore, cea mai apropiată persoană a fostului director Dragoș Munteanu, s-a plimbat pe banii TAROM la Paris, Tel Aviv, Munchen și Beirut

Munteanu_TAROM

Elena Grigore a intrat în atenția presei după ce a aprobat sume exorbitante, de milioane de euro la TAROM, pentru mâncare, uniforme, saci de plastic, cărucioare, pahare de coniac, farfurii de porțelan, umerașe și bețișoare de cocktail. Înainte să-și dea demisia, Elena Grigor a avut grijă să-și aprobe deplasări gratuite, diurnă și cazare de mii de euro în străinătate – la Paris, Tel Aviv, Munchen și Beirut. Motivul demisiei sale a fost cercetarea disciplinară privind posibile falsuri în documente și cheltuieli nejustificate din bugetul TAROM cu deplasările externe.

Cunoașterea și aplicarea reglementărilor legislative pe linie de protecție a aviației civile împotriva actelor de intervenție ilicită, a devenit un hobby pentru Elena Grigore, fosta șefă a Serviciului Securitate Aeronautică din TAROM. În perioada septembrie 2013-ianuarie 2014, Elena Grigore, susținută de fostul șef Dragoș Munteanu, s-a gândit să implementeze anumite măsuri de securitate aeronautică la Tel Aviv, Paris, Munchen și Beirut. Elena Grigore a întocmit două rapoarte, în septembrie 2013 și ianuarie 2014, în care a precizat că evenimentele de securitate apărute, în ceea ce privește transportul trimiterilor cargo și poștă în țările UE și non UE, au început să ridice suspiciuni în privința măsurilor de securitate aplicate. În cele două documente aprobate de conducerea TAROM, Elena Grigore a ales stațiile din Paris, Tel Aviv, Munchen și Beirut pentru a implementa măsurile ce se impun pentru prevenirea evenimentelor ce pot periclita activitatea TAROM din punct de vedere al securității aeronautice. Dacă tot și-a aprobat deplasările gratuite, Elena Grigore a beneficiat și de diurnă. În timp ce la Tel Aviv, Paris și Munchen s-a cazat între una și două nopți, la Beirut, Elena Grigore a avut nevoie de cinci zile pentru a implementa măsurile de securitate aeronautică.

Conducerea TAROM a refuzat să ne precizeze dacă Elena Grigore avea pregătirea corespunzătoare pentru ocuparea postului de șef al securității aeronautice în cadrul companiei TAROM.

„Elena Grigore și-a prezentat demisia, dar a revenit asupra deciziei. Managerul privat al TAROM, Christian Heinzmann nu o poate numi din nou ca șef de securitate, până nu se finalizează cercetările ordonate de ministerul transporturilor, legate de activitatea Elenei Grigore”, au declarat surse avizate.

Ștefan Etveș