19.6 C
București
luni, 27 mai 2024 - 19:40
No menu items!

Agentii din Japonia îi ajută pe francezi să își relanseze turismul afectat de atentate

spot_img

Câteva agenții de profil din Japonia, vor efectua duminică, 13 martie, o operațiune de înfrumusețare și curățare a Grădinilor Trocadero din centrul Parisului pentru a ajuta la relansarea turismului din Franța, puternic afectat din cauza atentatelor teroriste de anul trecut, scrie miercuri ziarul francez Le Figaro.

Inițiativa aparține unei organizații private din care fac parte nouă tour-operatori japonezi foarte activi în Franța, ”Paris Tourism Association”. Proiectul, constând în curățarea acestei zone din apropierea Turnului Eiffel și plantarea unor cireși japonezi (sakura), va fi finanțat și implementat de compania aeriană Japan Airlines.

Cotidianul francez amintește că nu este pentru prima dată când japonezii plantează în străinătate acest tip ce arbori ornamentali, care dau un farmec unic Țării Soarelui Răsare. De exemplu, în anul 1912, primarul din Tokyo a dăruit orașului Washington câteva sute de cireși japonezi, ale căror flori pot fi admirate și în prezent, primăvara, în centrul capitalei federale americane.

Iar curățenia din Orașul Luminilor este o veche preocupare a comunității japoneze, asigură Le Figaro, menționând că dragostea niponilor pentru Paris are egal doar în repulsia lor față de tipica lipsă de curățenie a străzilor marii metropole.

Așa se explică faptul că mișcarea asociativă ”Green Bird”, care există în Japonia din 2003, a pătruns și în Paris în 2007 și de atunci tineri japonezi îmbrăcați în verde ”iau cu asalt” pentru curățenie zonele cele mai frecventate de turiști, precum Piața Concorde, Bulevardul Champs Elysees și Turnul Eiffel. În ultimul timp, la aceste acțiuni de salubrizare publică participă și tineri francezi, în special în weekend.