12.4 C
București
miercuri, 12 mai 2021 - 4:04

Agenţia Naţională Antidrog din Indonezia vrea să construiască o închisoare păzită de crocodili

Indonezia este cunoscută pentru atitudinea necruţătoare în privinţa drogurilor. Doar anul acesta au fost executaţi 14 traficanţi. În ciuda legilor dure, drogurile sunt în floare în închisorile Indoneziene şi paznicii sunt deseori arestaţi pentru traficare.

Guvernul Indoneziei descrie ţara ca fiind ,,într-o stare de urgenţă în ceea ce priveşte drogurile, având peste 4.2 milioane de dependenţi (2% din populaţie).

Şeful Agenţiei Naţionale Antidrog a Indoneziei, Budi Waseso, a propus un plan prin care regii drogurilor să fie izolaţi de traficanţi şi utilizatori. Waseso, care deja a trimis proiectul la Ministerul Justiţiei şi Drepturilor Omului pentru aprobare, plănuieşte să viziteze Medan, Sulawesi, Sumatra de Nord şi Papua în căutarea celui mai feroce tip de crocodil care să păzească închisoarea.

Motivul utilizării reptilelor mortale pe post de gardieni este că acestea ,,nu pot fi mituite, spre deosebire de oameni.”

Nu ai cum să mituieşti crocodilii. Nu ai cum să-i convingi să lase deţinuţii să scape. Aşa că atunci când vor încerca să scape vor fi mâncaţi. Nu este o încălcare a drepturilor umane dacă un deţinut este mâncat de un crocodil. – Slamet Pribadi, purtător de cuvânt al Agenţiei Naţionale Antidrog

 

Ministrul Justiţiei, care controlează toate închisorile din ţară, nu a dat încă undă verde proiectului.

Octavian Cătuşanu