11 C
București
marți, 21 septembrie 2021 - 10:59

Agențiile de turism își diversifică oferta pe destinațiile externe și pe segmentele de zboruri

spot_img

Spania, destinația de top a europenilor, dar nu și pentru noi! Vezi în ce țări au călătorit românii în 2011

Portalul de turism Vola.ro a lansat, marți o platformă de vacanțe care reunește într-un singur loc o mare varietate de destinații externe, oferte last minute, oferte pentru seniori, promoții early booking, pachete all inclusive, city break-uri și chartere.

Cei care caută vacanțe pe Vola.ro vor găsi și review-uri pentru fiecare destinație și pentru majoritatea hotelurilor prezente in oferta Vola.ro. Dacă până acum agențiile de turism erau specializate doar pe câteva destinații principale de vacantă pe care le propuneau clienților, Vola.ro a adunat  într-un  singur loc peste 100 de destinații turistice, de la litoralul Greciei, Turciei, Bulgariei, Italiei, Portugaliei și Spaniei până la pachete turistice de weekend în peste 26 de orașe.

“Am început să lucrăm la acest produs urmărind procesul decizional al clienților noștri. Am observat că în decizia achiziționării unei vacanțe clienții noștri își doreau o privire de ansamblu asupra opțiunilor existente, de la escapade scurte, de 3-4 zile, în marile orașe ale Europei la vacanțe mai lungi, de 7-14 zile, pe litoral. Am realizat că lipsește de pe piață un instrument care să ofere această privire de ansamblu, un loc unde să poți să-ți planifici atât city break-uri de weekend, cât și vacanța de vară. Și astfel am început să construim această platformă care s-a materializat în noua noastră secțiune de vacanțe”, a declarat Daniel Truică, Managing Partner și fondator Vola.ro.

Turistul are acum la dispoziție o selecție complexă de destinații, perioade de călătorie și tipuri de vacanțe pe care le poate analiza. Platforma dă posibilitatea de alegere între un city-break de 3 nopți și vacanțe de 7 până la 14 nopți. Majoritatea pachetelor propuse oferă transport cu avionul, cazare cu diferite regimuri de masă (de la mic dejun la all inclusive) și asigurare de călătorie.

Instrumentul de căutare este simplificat. Prin doar câteva click-uri, cei care caută o vacanțムîsi pot face o părere despre ofertele existente, dar și despre cea mai avantajoasă perioadă de călătorie.

“Practica de până acum a agențiilor de turism presupunea afișarea unei oferte generice, iar pentru mai multe informații sau o comparație între destinații turistul era nevoit să discute cu un agent de turism chiar și pe parcursul a câteva zile. De acum înainte, turiștii au posibilitatea să analizeze direct pe site o gamă largă de destinații și hoteluri. Lângă acestea am adăugat impresiile celor care au călătorit în acele locuri, pentru a permite crearea unei imagini cât mai apropiate de realitate asupra pachetului turistic pe care urmează a fi achiziționat”, a declarat Ioana Bălănescu, Manager al Departamentului de Pachete Turistice Vola.ro

În cazul în care nu s-a hotărât unde să facă vacanța, utilizatorul poate selecta mai multe destinații pentru a compara și a decide mai ușor.

În plus, platforma oferă posibilitatea de a selecta plecarea spre destinația aleasă din principalele orase din România (București, Cluj-Napoca, Timișoara, Constanța, Iași, Târgu Mureș, Craiova și Bacău).

“Ne așteptăm ca în 3 ani volumul de vânzări a pachetelor turistice să reprezinte cel puțin 25% din volumul de vânzări Vola.ro, de la aproximativ 10% în prezent, iar în cifre absolute să ajungă în jurul a 40-50 milioane de lei pe an”, a declarat Daniel Truică.

C.C.