4.4 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 19:39
No menu items!

Agenția de spionaj CIA va fi restructurată

spot_img

Restructurarea ar putea consta în renunțarea la departamentele de spionaj și analiză

CIA

Directorul CIA John Brennan a ordonat restructurarea celebrei agenții de spionaj care ar putea schimba considerabil modul de funcționare al organizației sale, au informat joi surse oficiale, relatează vineri AFP.

În 24 septembrie, John Brennan a declarat într-un mesaj adresat angajaților CIA, că este timpul „să privim cu atenție și sincer” dacă agenția are nevoie să fie restructurată pentru a deveni mai eficientă.

„Am spus de mai multe ori anul trecut: sunt din ce în ce mai convins că este momentul să aruncăm o privire asupra modului în care suntem organizați și asupra structurii noastre actuale, precum și asupra modului în care ne desfășurăm activitatea, pentru a vedea dacă acestea trebuie ajustate pentru a ne asigura succesul în viitor”, aprecizat John Brennan.

John Brennan a cerut la sfârșitul lunii septembrie mai multor responsabili cu experiență „să realizeze o revizuire în profunzime (a CIA) pentru a determina dacă eficiența misiunilor agenției este optimă, în special în materie de integrare, de flexibilitate și de rezistență”, a declarat purtătorul de cuvânt al CIA, Dean Boyd, confirmând informații apărute în Washington Post.

Potrivit ziarului american, citând foști și actuali responsabili ai serviciilor de informații, restructurarea ar putea consta în renunțarea la departamentele de spionaj și analiză, în prezent separate, pentru a se crea în loc unități concentrate pe zone geografice sau anumite amenințări.