13.8 C
București
miercuri, 28 februarie 2024 - 15:45
No menu items!

Aflat în vizită la Casa Albă și Pentagon, Ciolacu cere rechemarea în țară a ambasadorului în SUA, Andrei Muraru

spot_img

Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut ministrului de Externe o discuție cu președintele Klaus Iohannis, pentru rechemarea în țară a ambasadorului din Statele Unite, Andrei Muraru. Muraru, fost consilier al lui Iohannis, a declarat, în timpul vizitei lui Ciolacu în SUA, că a fost exclus de la întâlnirile politice pe care premierul le are la Washington.

Scandalul a pornit în prima zi a vizitei premierului Ciolacu în SUA, când ambasadorul Andrei Muraru a precizat că îi dorește succes echipei guvernamentale, deoarece rolul său s-a încheiat, din moment ce a fost exclus de la întâlnirile programate chiar de echipa sa pentru premier și miniștrii care îl însoțesc. 

În replică, Ciolacu i-a transmis lui Muraru că este prea tânăr și să aibă răbdare. Marți însă, într-o declarație pentru Antena 3 CNN, premierul a spus că va discuta cu ministrul de Externe pentru rechemarea în țară a ambasadorului Andrei Muraru, pentru că „lipsa de anvergură şi reacţia emoţională nu l-a calificat pentru a fi ambasador”.

”Nu mai avut nicio discuţie cu domnul ambasador şi cred că o perioadă mai lungă de timp nu o să avem discuţii. În primul loc, eu am venit aici însoţit de ministra de Externe, este reprezentanta de vârf a diploaţiei române, nu apucasem să avem discuţiile aplicate cum vor fi reprezentările în ziua următoare de aceea am şi spus că câteodată e bine să ai răbdare. Totuşi, lipsa de anvergură a domnului ambasador şi o reacţie până la urmă cred că emoţională a domniei sale nu l-a calificat pentru a fi ambasador”, a declarat Marcel Ciolacu, într-o intervenţie la Antena 3.

Andrei Muraru a fost consilier prezidențial la Cotroceni până în iulie 2021, când a fost numit de Klaus Iohannis, ambasador în SUA.

M. Nedelcu