13.8 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 6:44

Afganistan. Un civil german, împuşcat în drum spre aeroportul din Kabul

spot_img

Un civil german a fost împuşcat vineri în timp ce se îndrepta spre aeroportul din Kabul. Starea sănătăţii sale nu este îngrijorătoare şi el va fi în curând evacuat din Afganistan, a anunţat un purtător de cuvânt al guvernului de la Berlin, citat de Reuters. Incidentul arată, însă, cât de tensionată este situația în Afganistan, dar și că pericolul este la fiecare pas.

„Un civil german a fost rănit de un glonţ, în drumul său spre aeroport. El primeşte îngrijiri medicale, viaţa sa nu este în pericol şi va fi evacuat în curând”, a spus purtătorul de cuvânt.

Pe de altă parte, Germania va trimite la Kabul două elicoptere uşoare pentru a evacua cetăţenii germani expuşi riscurilor sau aflaţi în regiuni îndepărtate, a declarat Martin Burmeister, purtător de cuvânt al Ministerului Apărării german.

Elicopterele vor sosi sâmbătă dimineaţă în capitala afgană. Forţele speciale germane utilizează acest tip de elicoptere uşoare şi sunt pregătite pentru a evacua cetăţeni în situaţii de criză.

Până acum forţele germane au evacuat peste 1.640 de persoane din Afganistan, cu 11 zboruri, a scris Bundeswehr pe Twitter.

C.D.