4.6 C
București
marți, 26 octombrie 2021 - 3:11

Afaceristul timișorean Georgică Cornu, “regele asfaltului din Banat”, din nou în arest

spot_img

Afaceristul timișorean Georgică Cornu, reținut a treia oară în ultimul an. În acest ultim dosar este acuzat de evaziune și spălare de bani.

Georgică Cornu, unul dintre cei mai bogați oameni de afacei din Timiș, alături de un alt om de afaceri, din Orșova, Constantin Popescu, dar și patronul unei firme de transport din Mehedinți, fac obiectul unei anchete ample de evaziune fiscală și spălare de bani.

Polițiștii au făcut, joi, 25 de percheziții la sediile unor firme și la domiciliile unor suspecți din județele Arad, Caraș-Severin, Mehedinți șiTimiș. După ce au ridicat documentele societăților, acționarii și angajații acestora au fost chemați la audieri. Suspecții sunt acuzați că au utilizat facturi false pentru achiziții fictive de materiale de construcții pentru care deduceau ilegal TVA-ul și diminuau impozitul pe profit.

Prejudiciul în acest dosar ar fi fost evaluat până acum la peste 10 milioane de euro.

După audieri au fost reținute trei persoane – omul de afaceri timișorean Georgică Cornu, pe omul de afaceri orșovean Constantin Popescu, cercetat și în cazul fostului președinte al Consiliului Județean Mehedinți, Adrian Duicu și pe Costel Vîrv

oreanu, patronul unei firme de transport din localitatea mehedințeană Bîcleș. Ei vor fi prezentați Parchetului de pe lângă Tribunalul Județean Mehedinți cu propunere de arestare preventivă.

Potrivit polițiștilor, în aceeași anchetă mai sunt cercetași în stare de libertate Valentin Popescu, directorul DGASPC Mehedinți și Ana Duicu, mama lui Adrian Duicu.

Georgică Cornu a mai fost reținut și în alte dosare de criminalitate economică, dar până la urmă a fost eliberat din arest și cercetat și judecat în libertate.

S.M.