25.5 C
București
vineri, 30 septembrie 2022 - 21:52
No menu items!

Afaceristul Sorin Strutinsky s-a predat în Italia. Era dat în urmărire după ce a fost condamnat la 10 ani și 8 luni de închisoare

spot_img

Afaceristul constănțean Sorin Strutinsky s-a predat autorităților din Italia. Partenerul de afaceri al lui Radu Mazăre are de executat 10 ani și 8 luni de închisoare.

Sorin Strutinsky se află în arest la domiciliu, iar cererea de extrădare este în lucru.

Potrivit unor surse din Poliție, afaceristul s-a predat în 16 februarie la sediul Squadrei Mobile din Chestura de Politie din Bologna, fiind însoțit de 2 avocați, Matteo Murgo din Baroul Bologna și avocatul Cristian di Giusto, cel din urmă fiind și avocatul care l-a reprezentant Daniel Dragomir.

Sorin Strutinsky a fost condamnat definitiv la începutul lunii iulie 2020 de Tribunalul Constanta pentru trafic de influență, fals în înscrisuri sub semnătură privată, spălare de bani și a fost dat în urmărire internațională după ce a fugit din țară.

Sorin Strutinsky mai are o condamnare la 7 ani și 10 luni cu executare în dosarul ”Polaris”, alături de Radu Mazăre, care a primit 9 ani și 10 luni. Sentințele din dosarul ”Polaris” au fost date în primă instanță și nu sunt definitive.