6 C
București
joi, 4 martie 2021 - 2:07

Afaceristul Petrică Ușurelu, audiat de procurorii DIICOT

Afaceristul Petrica Usurelu, "săltat" de procurorii DIICOT
foto: evz.ro

Omul de afaceri Petrică Ușurelu este audiat vineri de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Structura Centrală.

Surse judiciare au precizat că afaceristul este suspectat de anchetatori de evaziune fiscală din contrabandă cu materiale de construcții importate din China prin Portul Constanța. Procurorii au urmărit traseul acestor importuri pe o perioadă îndelungată și verifică acum informațiile obținute.

La audieri se află și sora afaceristului.

La 37 de ani, Petrică Ușurelu este considerat unul dintre tinerii afaceriști de succes din județul Prahova. Averea lui este estimată la 12-13 milioane de euro din afaceri cu amenajări interioate, import-export și imobiliare.

În 2010, Petrică Uşurelu, patronul distribuitorului de materiale de amenajări interioare Piritex din Prahova a dat lovitura cu Ploieşti West Park, unde deține 20% din acțiuni. La un an de la iniţierea primelor investiţii, în parcul industrial erau deja doi clienţi de marcă. Unul este compania texană Lufkin Industries, furnizor de echipamente şi servicii pentru industria de petrol, care a cumpărat o suprafaţă de 33 de hectare, ceea ce reprezintă cam 15% din totalul de 220 hectare al Ploieşti West Park. Analiştii evaluează tranzacţia la șase-șapte milioane de euro. Primul client a fost însă grupul anglo-olandez Unilever, care a închiriat în aprilie 2010 un spaţiu de depozitare de 30.000 mp.

Maia Constantin