19.2 C
București
sâmbătă, 30 septembrie 2023 - 3:39
No menu items!

Afaceristul lui Radu Mazăre a intrat în insolvență

spot_img

Afacerile derulate în România de omul de afaceri israelian Avraham Morgenstern, acuzat că i-a dat șpagă primarului de la Constanța, au intrat în insolvență

Morgenstern_Avraham_SZ

Tribunalul București a admis, la începutul lunii iulie, cererea făcută de compania controlată de Morgenstern, S.C. Shapir Structures, de intrare voluntară în insolvență. Mai mult, din datele publicate în Monitorul Oficial, rezultă că Morgenstern a fost revocat în acte din postura de administrator al S.C. Shapir, fiind înlocuit cu un offshore din Cipru, Larton Consultants Ltd.

Shapir Structures este firma care a construit în Constanța campusul social Henri Coandă. Procurorii DNA spun că pentru obținerea acestei lucrări, Morgenstern i-ar fi dat șpagă primarului Radu Mazăre. Suma reclamată de procurori este de 175.000 de euro, bani pe care primarul i-ar fi  primit în mai multe tranșe, în contul unei firme pe care o deținea în lsrael.

Societatea amintită și-a depus cererea de intrare în insolvență pe 25 iunie, iar magistrații  au admis solicitarea chiar la primul termen, pe 2 iulie. Ca administrator judiciar a fost stabilită Casa de insolvență Transilvania. Următorul termen fixat pentru continuarea procedurii este la toamnă, pe 22 octombrie.

Afaceristul Morgenstern, legături cu consorțiul de firme israeliene Asroich România

Avraham Morgenstern a fost curator special al consorțiului Asroich România în cinci procese derulate la Tribunalul București, dosare în care lichidatorul consorțiului a dorit recuperarea unor sume de bani ieșite ilegal din „patrimoniul” consorțiului.

Potrivit datelor de pe pagina de internet a Tribunalului, Morgenstern a fost curatorul Asroich România și în procesul derulat cu firma SC Shapir Structures, unde a fost, până de curând, administrator . Obiectul acestui proces, în care reclamant este lichidatorul Asroich, Cris Consult, este „acţiune în anulare – anularea operațiunii frauduloase de înstrăinare din patrimoniul debitoarei a patru bunuri mobile-autovehicule”.  Adică lichidatorul Cris Consult vrea să readucă în patrimoniul SC Asroich patru mașini cedate ilegal către Shapir Structures.

Consorțiul Ashroich Romania este format din firmele israeliene JV Roichman Bros (Shomron) Infrastructures 1993 și Ashtrom International Ltd. Ashroich. A fost înființat în luna februarie 2003 și are sediul central la București.

Asroich a avut de-a lungul timpului lucrări de construcții cam în toate zonele țării, începând de la Constanța și continuând cu Bistrița, inclusiv la Autostrada Bechtel.

Cristi Ciupercă