20.7 C
București
vineri, 29 septembrie 2023 - 0:00
No menu items!

Afaceristul din dosarul lui Radu Mazăre vrea să plece din țară

spot_img

Avraham Morgenstern, omul de afaceri israelian acuzat de procurorii DNA, alături de primarul Constanței, în dosarul cartierului de locuințe sociale din Constanța, vrea la tratament

mazare morgenstern

Avraham Morgenstern, omul de afaceri israelian inculpat de procurorii DNA pentru corupție în dosarul primarului Radu Mazăre, cere Înaltei Curți de Casație și Justiție permisiunea de a pleca pentru tratament medical timp de o săptămână, la el acasă, în Israel. Cererea a fost depusă la ÎCCJ pe 29 mai și a primit primul termen chiar a doua zi.

Solicitarea omului de afaceri vine în contextul în care, după ce au respins cererea DNA de arestare atât a lui Mazăre cât și a lui Morgenstern, judecătorii Înaltei Curți au stabilit pentru cei doi măsura controlului judiciar, aceștia neavând voie să părăsească țara fără încuviințarea organelor judiciare.

Afacerisul Morgenstern şi primarul Mazăre sunt cercetaţi de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combaterea infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie, în dosarul campusului social „Henri Coandă”. De altfel, la începutul lunii trecute, cei doi au fost reţinuţi şi duşi la arestare, dar judecătoarea Rodica Cosma, din Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, a decis punerea în libertate atât a lui Radu Ştefan Mazăre, cât şi a lui Avraham Morgenstern.  De asemenea, instanţa a dispus luarea măsurii controlului judiciar faţă de ce doi. Până la acest moment, Radu Mazăre nu a cerut înlocuirea controlului judiciar.

Cristi Ciupercă