10.6 C
București
miercuri, 12 mai 2021 - 5:22

Afaceristul Cătălin Chelu, condamnat la 6 ani de închisoare, dat în urmărire

Omul de afaceri Cătălin Chelu nu s-a predat Poliţiei pentru încarcerare, după ce a fost condamnat definitiv, la 6 ani de închisoare cu executare, în dosarul “Mită la MAI”.

Chelu Catalin_SZ

IPJ Galaţi a cerut încă de luni, 8 septembrie, imediat după pronunţarea sentinţei,mandat de urmărire națională. Oamenii legii îl caută acum pe Chelu în toate locurile din judeţ şi din ţară unde acesta s-ar putea afla, apoi îl vor da în urmărire internaţională, în baza unui mandat european de arestare.

Surse din anturajul omului de afaceri Cătălin Chelu susţin că acesta ar fi părăsit ţara înainte de pronunțarea sentinței.

Conform procedurilor, în cazul în care condamnaţii nu se predau, poliţia trebuie să îi aducă pentru executarea pedepsei, având dispoziţie să îi caute la domiciliu şi în locurile “cunoscute drept anturaj”. Dacă un condamnat se află într-o ţară membră a Uniunii Europene, procedurile durează mai puţin, acestea prelungindu-se, însă, în cazul unui stat din afara UE

Cătălin Chelu are sute de firme pe care le controlează, direct şi indirect, unele dintre acestea fiind și în străinătate, mai ales în Republica Moldova.

În presă, au fost vehiculate zvonuri că Chelu ar fi plecat, cel mai probabil, în Republica Moldova, unde ar avea relaţii de afaceri cu diverşi cetăţeni moldoveni. Ţara noastră are, încă din 1996, un tratat de extrădare cu Republica Moldova.

Cătălin Chelu a fost condamnat la închisoare pentru tentativa de mituire a fostului secretar de stat în Ministerul de Interne, Dan Valentin Fătuloiu.

CAB a menţinut, prin decizia luată luni, sentinţa dispusă, în primă instanţă, de Tribunalul Bucureşti. Prin aceeaşi măsură, Curtea de Apel a dispus ca omul de afaceri să nu mai poată ocupa vreo funcţie în vreo societate comercială timp de 5 ani. Instanţa a dedus din pedeapsa de 6 ani a lui Cătălin Chelu durata reţinerii şi a arestului preventiv executate de omul de afaceri: 20 noiembrie 2010 – 11 februarie 2011.

S. Marinescu