Afacerile lui Georgică Cornu, vizate de o anchetă cu prejudiciu de milioane de euro

Poliţiştii fac 61 de percheziţii în Bucureşti şi în zece judeţe, la firme şi la locuinţele unor persoane suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani, prin operaţiuni comerciale fictive

georgica_cornuPrejudiciul depăşește nouă milioane euro.

Omul de afaceri Georgică Cornu şi Nicolae Semen, administratorul unei firme deţinute de familia primarului oraşului Baia de Aramă, Rafael Dunărinţu, sunt vizaţi în dosarul de evaziune fiscală. Unele dintre percheziții sunt făcute la sediul unor societăți deținute de Georgică Cornu în Timișoara, dar și la domiciliul acestuia. El va fi adus la audieri împreună cu fostul administrator al grupului de firme Confort, Lucian Caraiman. De asemenea, în fața anchetatorilor, printre cele 40 de persoane vizate, va ajunge și Nicolae Semen, administratorul unei firme deţinute de familia primarului oraşului Baia de Aramă, Rafael Dunărinţu.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Române, în perioada 2008-2014, 101 persoane, în calitate de asociaţi, administratori sau împuterniciţi ai 88 de societăţi comerciale, ar fi eludat obligaţiile fiscale. De asemenea, aceştia sunt suspectaţi că ar fi dispus înregistrarea în contabilitate a mai multor facturi fiscale emise în baza unor operaţiuni comerciale fictive, reprezentând cheltuieli cu achiziţia de material de construcţii, piese şi componente auto, în valoare totală de peste 22,5 milioane de euro, pentru care ar fi dedus ilegal TVA şi ar fi diminuat artificial impozitul pe profit.

Ulterior, prin intermediul societăţilor controlate, cei în cauză ar fi făcut mai multe tranzacţii financiare, respectiv depuneri succesive de valori monetare, urmate de retrageri imediate sau de “rularea” acestor valori prin conturile bancare ale societăţilor. Astfel, aceştia ar fi disimulat provenienţa şi circulaţia banilor.

Omul de afaceri Georgică Cornu a mai fost vizat de o anchetă DIICOT într-un dosar în care omul de afaceri a fost acuzat că a prejudiciat statul cu aproximativ 60 de milioane de lei prin evaziune fiscală. Cornu a fost atunci reţinut pentru 24 de ore, iar ulterior a fost eliberat sub control judiciar.

NICIUN COMENTARIU