6 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 22:14
No menu items!

Afacerea Oil Terminal Constanţa

spot_img

Un puternic şi controversat grup de interese s-a lipit de Oil Terminal Constanţa, societate de stat cu poziţie strategică în portul Constanţa.

De cinci ani, o firmă patronată la început de cei acuzaţi în dosarul RAFO Oneşti, spălată şi transformată apoi de tentaculele mafiei petrolului într-o societate nouă, a dat un tun imobiliar. Miza afacerii – 14 hectare de teren în oraşul Constanţa, şi nu oriunde, ci în apropierea unui mall, informează Money.ro TV.

Afacerea a rezistat din 2007, indiferent de cine s-a aflat la conducerea Oil Terminal sau la guvernare. În chiar prima zi a acelui an, Firma Eco Petroleum câştiga o parte din depozitul 2 Nord. Depozit care se întinde pe vreo 40 de hectare, foarte aproape de centrul oraşului Constanţa. La conducerea Oil Terminal erau, în 2007, directorul Mihail Lupu şi şeful logisticii, Sorin Ciutureanu, ambii propuşi în fruntea companiei de PNL. Amândoi susţin că închirierea acelui teren a luat o mare povară de pe umeri companiei.

În mod ciudat, dacă Oil Terminal n-a ştiut să folosească avantajul terenului, pentru Eco Petroleum a fost o excelentă afacere şi o sursă de bani frumoşi.

Cazul va fi dezbătut la Money.ro TV, în emisiunea „Preţul Dreptăţii”, moderată de Marilena Nedelcu, în acestă seară, de la ora 18.10, invitați fiind şeful auditului de la Oil Terminal, Dan Bărbulescu, şi jurnalistul Ionel Dancă.