-2.3 C
București
luni, 24 ianuarie 2022 - 22:39
No menu items!

Aerul va deveni irespirabil în zilele următoare. Temperaturile resimțite vor ajunge la 45 de grade Celsius

spot_img

Este cod portocaliu de caniculă în aproape toată țara. Valorile vor crește considerabil în următoarele zile, iar temperaturile resimțite vor ajunge chiar și la 45 de grade. Meteorologii spun că de patru ani nu s-au mai înregistrat asemenea valori.

Meteorologii ANM au emis două avertizări, de tip cod galben și portocaliu, valabile în intervalul 23 – 25 iunie.

Administrația Națională de Meteorologie anunță că temperaturile vor depăși chiar și 40 de grade Celsius, iar cele resimțite vor ajunge până la 45 de grade.

Cod galben, temperaturile maxime vor ajunge până la 37 de grade Celsius

În intervalul 23, 24 și 25 iunie, meteorologii ANM anunță val de căldură, caniculă și disconfort termic.

În intervalul menționat valul de căldură va cuprinde treptat toată țara, iar disconfortul termic va fi ridicat. Miercuri (23 iunie), va fi caniculă în Banat, Crișana, Oltenia, Maramureș și în vestul și nord-vestul Transilvaniei, iar joi și vineri (24 și 25 iunie) în toate regiunile.

Maximele termice se vor situa, în general, între 33 și 37 de grade, iar local minimele nocturne nu vor coborî sub 20 de grade (nopți tropicale).

Cod portocaliu, maxime de 39 de grade Celsius

Codul portocaliu este valabil în data de 23 iunie, în zonele Caraș-Severin, Timiș, Arad, Bihor și Satu Mare.

În județele Caraș-Severin, Timiș, Arad, Bihor și Satu Mare, valul de căldură se va intensifica, va fi caniculă și disconfortul termic accentuat. Se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse frecvent între 37 și 39 de grade, iar în cursul nopții nu vor coborî, în general, sub 22…25 de grade.