14.1 C
București
duminică, 26 mai 2024 - 7:59
No menu items!

Aerostar SA raportează o creștere a afacerilor de 7% în 2013 și o stagnare a profitului

spot_img

aerostar

Compania Aerostar SA Bacău a înregistrat în 2013 o cifră de afaceri de 212 milioane de lei, în creștere cu 7,6% față de anul anterior, și un profit net de 14,8 milioane de lei, față de 15 milioane în 2013, potrivit rezultatelor transmise Bursei de Valori București.

Într-un mesaj către acționari, directorul general Grigore Filip a afirmat că investițiile totale realizate în 2013 s-au ridicat la 18,9 milioane de lei.

”Aceste rezultate se înscriu în trendul de creștere organică, consecventă al companiei și confirmă poziționarea Aerostar ca lider regional în industria pentru aviație și apărare din România. Noua etapă de dezvoltare a companiei Aerostar ne cere să continuăm ritmul intens al investițiilor, să facem investiții inteligente și să dezvoltăm avantajul competitiv pe care îl avem”, a declarat Filip.

Anul trecut, 86% din vânzari au fost pe piața externă, față de 71% în 2012.

Principalele linii de business ale Aerostar sunt:

  • domeniul aviației civile – fabricarea de ansambluri și piese de aerostructuri, de trenuri de aterizare, de sisteme și componente hidraulice și servicii de mentenanță pentru avioanele comerciale;
  • domeniul sistemelor aero si terestre pentru aparare – servicii de reparații și modernizări, servicii de suport și engineering, pentru platforme aflate în portofoliul său de expertiză;
  • piața echipamentelor de sustinere pentru industria aviației.

La sfârșitul anului trecut, compania avea 1.862 de angajați. Principalii acționari ai Aerostar sunt Iarom SA – 71% și SIF Moldova – 14,5%. La prețul actual al acțiunilor, Aerostar are o capitalizare de 197,9 milioane de lei.

 Vlad Bârleanu