14 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 17:40
No menu items!

Aeroportul din Dubai, închis miercuri după-amiază. Care a fost motivul

spot_img

Toate operațiunile de pe aeroportul internațional din Dubai au fost suspendate miercuri după accidentul survenit la aterizarea unui avion Boeing 777 al companiei Emirates, a anunțat operatorul Dubai Airports.

Un avion Boeing 777 al companiei Emirates, care venea din India a avut miercuri “un accident” la aterizarea pe aeroportul internațional din Dubai, dar toți pasagerii au fost evacuați teferi și nevătămați, potrivit autorităților, relatează agențiile internaționale de presă citate de Agerpres.

Emirates a anunțat pe un cont de Twitter un “incident” în care a fost implicat unul dintre aparatele sale, precizând că nu știe pentru moment care a fost cauza accidentului. Aviația civilă din EAU a anunțat deschiderea unei anchete pentru a determina cauzele accidentului “în colaborare cu Emirates și aeroportul internațional din Dubai”.

În imaginile difuzate pe rețelele de socializare se pot vedea flăcări în zona avionului și coloane de fum negru. Avionul era aterizat pe burtă și toboganele care au servit la evacuarea pasagerilor erau desfășurate.

Biroul de informații al guvernului a anunțat, la două ore după accident, că incendiul a fost adus sub control.

Emirates a arătat că 300 persoane se aflau la bordul unui avion care venea din India. Pe lângă cei 18 membri ai echipajului, avionul transporta 282 de pasageri, printre care 220 de indieni, 24 de britanici și 11 cetățeni din Emirate.

La câteva ore după accidentul survenit în jurul orei 12.45 pe aeroport, unul dintre cele mai active din lume, acesta a fost închis, a anunțat operatorul Dubai Airports. “Toate plecările și sosirile au fost suspendate până la noi ordine“, a indicat Dubai Airports pe Twitter.

R.D.

foto: reuters