15 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 14:30
No menu items!

Aeronava militară cu trupurile celor doi români morţi în Algeria a ajuns în ţară

spot_img

Aeronava militară cu trupurile celor doi români decedaţi în Algeria a ajuns în ţară

Aeronava C-27 J Spartan a Ministerului Apărării Naţionale (MApN) cu trupurile neînsufleţite ale celor doi români ucişi în Algeria, în atentatul terorist de la In Amenas, a ajuns marţi dimineaţă în ţară, la Aeroportului Militar Otopeni.

După aterizarea aeronavei, în jurul orei 7.00, în incinta bazei aeriene a avut loc şi un scurt ceremonial, incluzând şi o slujbă religioasă, la care au fost prezenţi oficiali ai Ministerului Afacerilor Externe (MAE) şi MApN, precum şi membri şi apropiaţi ai familiilor celor doi români. De asemenea, în baza aeriană s-au aflat şi militari din Regimentul 30 de Gardă “Mihai Viteazul”, ceea ce indică faptul că a avut loc şi un ceremonial militar. Presa nu a avut acces, ceremonia având un caracter privat.

Aeronava de tip C-27 J Spartan aparţinând MApN a decolat, luni, către Alger, pentru repatrierea celor doi români care şi-au pierdut viaţa în atacul din In Amenas.

Ministrul afacerilor externe informează că au fost obţinute, prin intermediul misiunilor diplomatice, aprobările necesare pentru efectuarea zborului militar către Alger în vederea repatrierii celor doi cetăţeni români care şi-au pierdut viaţa în tragicele evenimente din In Amenas. Acţiunea de repatriere a fost planificată şi coordonată de Celula de criză de la nivelul MAE, cheltuielile aferente acesteia urmând a fi suportate de Ministerul Afacerilor Externe”, se arăta într-un comunicat al MAE.

R.D.