5.3 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 18:18
No menu items!

AEP refuză rambursarea celor 3,3 milioane de lei cheltuite de PSD în campania pentru europarlamentare

spot_img

Partidul Social Democrat este singura formaţiune politică pentru care Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a refuzat rambursarea cheltuielilor din campania electorală pentru alegerile europarlamentare, potrivit unui raport al AEP publicat în Monitorul Oficial.

“Astfel, având în vedere că cererea de rambursare nu a fost depusă cu respectarea art. 34 alin. (5) şi art. 63 alin. (2) litera f) din Legea nr. 334/2006, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, coroborat cu art. 58 alin. (1) şi art. 59 alin. (1) din Hotărârea Guvernului nr. 10/2016 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 334/2006 privind finanţarea activităţii partidelor politce şi a campaniilor electorale, cu modificările ulterioare, a fost invalidată suma de 3.380.634,03 lei corespunzătoare documentelor justificative depuse pentru cheltuielile electorale efectuate”, precizează AEP.

Potrivit unor surse social-democrate, PSD urmează să conteste în instanţă raportul AEP.

Surse din cadrul AEP au precizat, pentru STIRIPESURSE.RO, că instituţia a refuzat rambursarea cheltuielilor din cauza faptului că documentele depuse erau semnate de Mircea Drăghici, fostul trezorier al PSD, înlocuit între timp cu Ştefan Mihu.

Situaţia are şi un parte, situaţia în care se găseşte PSD are şi un precedent nefericit, potrivit surselor din AEP. În anul 2016, AEP a refuzat rambursarea cheltuielilor UNPR în campania pentru locale, tot din cauza semnăturii de pe documente. UNPR a atacat decizia AEP în instanţă, însă instanţa a dat câştig de cauză AEP.

Fostul trezorierul PSD, Mircea Drăghici, a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru că şi-ar fi însuşit banii de subvenţii pentru partid prin încheierea unui contract de închiriere a unui imobil. Drăghici şi alţi reprezentanţi ai PSD au contestat vehement demersul DNA.

Valeriu Motoc