13.7 C
București
marți, 13 aprilie 2021 - 10:58

AEP a plimbat diplomați străini pe la secțiile de votare din Capitală

Autoritatea Electorală Permanentă informează că organizează un program electoral de observare a alegerilor locale, cu participare internaţională, care se va desfăşura exclusiv în ziua alegerilor din data de 27 septembrie.

Potrivit unui comunicat al instituției, reprezentanţii misiunilor diplomatice, însoţiţi de reprezentanţi din cadrul AEP, vor vizita mai multe secţii de votare din Bucureşti, în diverse momente ale zilei, inclusiv la deschiderea şi închiderea votării.

AEP precizează că, din cauza restricţiilor legate de transportul internaţional şi ţinând cont de lista statelor aflate în zona roşie de infectare cu COVID-19, la acest program au fost transmise invitaţii doar ambasadelor străine în România şi organizaţiilor internaţionale care au birouri regionale în ţara noastră.

Autoritatea menţionează că au răspuns invitaţiei ambasadori şi oficiali ai diplomaţiei din Franţa, Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord, Regatul Haşemit al Iordaniei, Thailanda, Tunisia, Canada, Turcia, Ungaria, Georgia, Azerbaidjan, Republica Moldova, Armenia, Indonezia, precum şi un reprezentant din partea Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei.