10.6 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 19:12
No menu items!

Aegon raportează o creștere de 28% a primelor subscrise în primul semestru, până la 22,5 mil. lei

spot_img

Piața asigurărilor de viață din România este în scădere

AEGON

Compania de asigurări de viață Aegon a înregistrat în primul semestru al anului o creştere de peste 28% a primelor brute subscrise, până la un nivel de 22,54 milioane lei, atât pe fondul vânzărilor de poliţe noi, cât şi a finalizării integrării portofoliului de asigurări de viaţă al Eureko, potrivit unui comunicat de presă.

Aegon a preluat în perioada aprilie–iunie 2014 aproape 21.000 de poliţe de la Eureko, ajungând astfel la un portofoliu de aproximativ 40.000 de contracte. Totodată, la creşterea numărului de poliţe au contribuit şi canalele de distribuţie ale companiei, respectiv Banca Transilvania, divizia Aegon Private Investments şi reţeaua de agenţii proprii Aegon Office, cu sedii în Cluj-Napoca şi Bucureşti.

Din totalul primelor brute subscrise, asigurările tradiţionale au avut o pondere de aproape 75%, în timp ce asigurările unit-linked au reprezentat un sfert din portofoliu.

Sînziana Maioreanu, CEO Aegon România, a afirmat că, în primele șase luni, piața de asigurări de viață la nivel național a înregistrat o scădere.

La nivel global, Grupul Aegon a raportat în primul semestru o creştere de 5% a subscrierilor, până la 2,06 miliarde de euro. Asigurătorul avea, la finalul lunii iunie, o rată a solvabilităţii de 211% şi lichidităţi de 1,7 miliarde euro.

Grupul Aegon a intrat pe piaţa din România în 2007, când a înfiinţat compania de pensii private BT Aegon, în urma unui parteneriat cu Banca Transilvania. La începutul lui 2008, Aegon a pus bazele unei companii de asigurări de viață în România, iar, la inceputul anului 2013, Grupul a decis preluarea portofoliilor de asigurări de viață și pensii private ale Eureko.

V.B.