17.8 C
București
miercuri, 5 octombrie 2022 - 15:27
No menu items!

Adriean Videanu, pus sub acuzare pentru complot și subminarea economiei naționale

spot_img

Fostul ministru al economiei, Adriean Videanu, s-a prezentat, joi, la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), pentru a i se aduce la cunoştinţă oficial acuzaţiile în dosarul de complot şi subminare a economiei naţionale.

La intrarea în sediul DIICOT, fostul ministrul PDL a susţinut că va aduce în faţa procurorilor orice documente care i-ar putea demonstra nevinovăţia. Videanu a declarat că nu are „nicio un fel de relaţie cu Ioan Niculae”, asta deşi procurorii DIICOT au pus la dosarul trimis şi avizat de Comisia specială de la Cotroceni acum trei zile, o serie de interceptări de mesaje şi convorbiri pe care patronul Interagro le-a avut cu Adriean Videanu, pe atunci ministru al economiei.

Doi minişti ai economiei  – Adrian Videanu şi Varujan Vosganian – sunt acuzaţi că au ignorat toate avertismentele venite din partea SRI cu privire la riscurile pe care le aducea alocarea de fonduri pentru subvenţionarea Interagro.

Subordonaţii lui Adrian Videanu au dat declaraţii complete în fața procurorilor DIICOT,  în care vorbesc despre presiunile care se făceau de fiecare dată când Romgaz închidea robinetul. Mai mult, dosarul conține interceptări legate de presupusa relație a lui Adriean Videanu cu Ioan Nicolae.

I-am spus şi ieri ministrului că mă bagă în faliment!

Marcel Piteiu

fost director Romgaz

Nu mi se pare normal să-mi bag în faliment societăţile mele de stat, să facem economia privată înfloritoare, să exporte afară, da? Inclusiv Romgazul, din luna iunie, să-ţi spună Piteiu, intră în faliment, intră pe minus… Deocamdată, de aici, de la stat luăm banii, tată, nu de la Ioan Niculae.

Șerban Tudor

fost secretar de stat

În cazul lui Varujan Vosganian, Senatul va trebui să se pronunţe asupra cererii de avizare a urmării penale.

Mihaela Chiper

FOTO: Liviu Untaru