1.4 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 1:47
No menu items!

Adriean Videanu, audiat la DIICOT, în dosarul de subminare a economiei. Procurorii i-au pus sechestru pe 60 de milioane de euro

spot_img

Adriean Videanu_SZ

Fostul ministrul al economiei, Adriean Videanu, a fost audiat, luni, la DIICOT în dosarul în care este acuzat de subminarea economiei naţionale şi complot, deschis la sfârşitul anului 2011. Procurorii au instituit un sechestru pe mai multe bunuri, printre care și imobile, în valoare de 60 de milioane de euro, aparținând fostului demnitar.

Mai mulţi angajaţi ai Romgaz au fost acuzaţi de implicare într-o reţea care a oferit gaz la preţ preferenţial grupului condus de omul de afaceri Ioan Niculae, Interagro.
Procurorul general al României a sesizat Senatul, respectiv şeful statului, la cererea DIICOT, pentru avizarea începerii urmăririi penale împotriva foştilor miniştri ai economiei Varujan Vosganian (și actual) şi Adriean Videanu, pentru că l-ar fi sprijinit pe Ioan Niculae şi ar fi folosit Romgaz în interesul Interagro.
Potrivit procurorilor, Varujan Vosganian şi Adriean Videanu, în perioada în care au fost miniştri ai economiei, au aprobat şi susţinut în Guvern mai multe acte pentru a sprijini interesele financiare ale lui Ioan Niculae şi au folosit unitatea naţională de interes strategic SNGN Romgaz în interesul privat al firmei omului de afaceri, Interagro SA, producând un prejudiciu de aproximativ 130 milioane de dolari.
Procurorii susţin că activitatea grupului infracţional iniţiat, constituit şi coordonat de Ioan Niculae viza fapte de natură să submineze economia naţională prin folosirea SNGN Romgaz SA în direcţia dorită de interesele grupului infracţional.
Preşedintele interimar al PDL Bucureşti, Adriean Videanu, a afirmat că are toate dovezile nevinovăţiei sale pe care le va pune la dispoziţia procurorului de caz.

Andrei Tudor