Adriean Videanu, adus din arest la DIICOT

Fostului ministru al economiei i-au fost aduse la cunoștință acuzațiile în dosarul “Romgaz”

videanu_catuse

Fostul ministru al economiei Adriean Videanu a fost adus, marţi, din arest, la sediul DIICOT, pentru a afla acuzațiile formulate de procurori la adresa lui în dosarul “Romgaz”: abuz în serviciu şi complicitate la delapidare.

Adriean Videanu a ajuns la sediul DIICOT în jurul orei 10.20, fiind însoţit de poliţiştii care l-au adus din arestul Poliţiei Capitalei, unde a fost încarcerat după ce pe numele lui a fost emis un mandat de arestare, în dosarul disjuns de DNA din cel al despăgubirii ilegale de la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor.

Videanu a părăsit sediul DIICOT, în jurul orei 11.00.

procurorii DIICOT au cerut din nou aviz, luni, de la Senat şi, respectiv, de la preşedintele Klaus Iohannis, pentru urmărirea penală a foştilor miniştri ai economiei Varujan Vosganian şi Adriean Videanu, în dosarul “Romgaz”.

Senatorul Varujan Vosganian, ministru al economiei în perioada decembrie 2006 – decembrie 2008, şi Adriean Videanu, ministru al economiei în perioada decembrie 2008 – septembrie 2010, sunt suspectaţi de constituire a unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu şi complicitate la delapidare.

Potrivit DIICOT, în perioada decembrie 2006 – decembrie 2008, Vosganian, şi în perioada decembrie 2008 – septembrie 2010, Videanu, în calitate de miniştri, au aprobat, semnat şi susţinut în Guvern şase ordine, respectiv trei memorandumuri.

Cei doi foşti miniştri ar fi avut drept scop sprijinirea intereselor financiare ale grupului infracţional constituit de către omul de afaceri Ioan Niculae şi au utilizat SNGN Romgaz SA, unitate naţională de interes strategic, în interesul privat al firmei lui Niculai, Interagro SA, arată anchetatorii.

NICIUN COMENTARIU