8 C
București
luni, 18 octombrie 2021 - 8:33

Adriean Videanu a fost reținut de DNA

spot_img

Fostul ministru PDL al economiei s-a prezentat la DNA, joi după-amiază, în jurul orei 16, în timp ce fosta sa colegă de partid, Elena Udrea, ieșea din sediul Direcției Naționale Anticorupție

Videanu_SZ

Fostul ministru al economiei, Adriean Videanu, a fost reținut de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) joi seara. Adriean Videanu este acuzat de complicitate la abuz în serviciu prin ob’inerea unui folos necuvenit.

Videanu s-a prezentat la DNA joi, în jurul orei 16.00, în timp ce fosta sa colegă de partid Elena Udrea părăsea sediul instituției.

Potrivit procurorilor, Alina Bica a ridicat în mod abuziv, la data de 25 februarie 2014, în calitatea sa de procuror şef al DIICOT, sechestrul aplicat asupra unui număr de 80 acţiuni care valorau 277.000 lei, deţinute de Videanu Titan Mar SA, în condițiile în care numai instanța de judecată putea aplica această măsură.

Adriean Videanu era cercetat în dosarul DIICOT, alături de alte persoane, pentru crearea unui prejudiciu de 11.000.000 USD şi punerea în pericol a sistemului energetic naţional, respectiv în dosarul „Ioan Niculae-Romgaz”.

După ridicarea sechestrului de pe acțiunile respective, Adriean Videanu le-a vândut contra sumei de 277.000 lei. În aceste condiții, măsura asiguratorie impusă, care reprezenta garanţia recuperării prejudiciului cauzat, a rămas fără obiect.

Andrei Tudor