23.2 C
București
marți, 6 iunie 2023 - 14:55
No menu items!

Adriana Săftoiu, fost deputat PNL și specialist în comunicare, îi recomandă Ralucăi Turcan să meargă la un terapeut

spot_img

Adriana Săftoiu, specialist în comunicare şi fost deputat PNL în mandatul 2016 – 2020 nu a ratat nicio ocazie să o taxeze pe Raluca Turcan, actualul ministru al Muncii şi Protecţiei Sociale. După conferința de joi, în care Turcan s-a supărat pe ziariști că fac știrile în așa fel încât ea este „un monstru”, Săftoiu i-a recomandat să se ducă la un terapeut.

„Conferințele de presă au devenit un fel de discuții pentru reviste glossy, din care afli mai degrabă unde face ministrul piața, ce îi place să mănânce (…) deși un terapeut ar fi mult mai indicat pentru asemenea suferințe”.

Specialistul în comunicare Adriana Săftoiu le-a oferit actualilor guvernanți şi câteva sfaturi.

„Dar dacă nu reușești: – să ții sub control o conferință de presă; – să nu te burzuluiești când gafezi sau când ziarista/ul insistă pe un detaliu – mai nou legat de mercurial; – să nu vorbeşti mai mult decât ți-ai propus atunci, când te-ai decis să “ieși” la presă (adică, să îți fie ție clar de ce organizezi o conferință de presă, care e scopul și ce vrei să transmiți); – să nu te pierzi în propoziții cu o disperare atât de vizibilă pentru a acoperi stângăcii, mai bine folosești instituția aia care e pe cale de dispariție la noi, a purtătorului de cuvânt. Acesta cel puțin va fi obligat să se limiteze la ce scrie pe punctaj și, dacă gafează, măcar poate fi destituit și se salvează “obrazul” ministerului”, a adăugat Adriana Săftoiu.

Roxana Toma