12.6 C
București
miercuri, 21 aprilie 2021 - 11:11

Adriana Săftoiu și Petru Luhan, candidați la Senat din partea PDL

adriana-saftoiu

Liderul democrat-liberal Vasile Blaga a anunţat, luni, că PDL îi propune pe Adriana Săftoiu şi Petru Luhan drept candidaţi la alegerile parţiale pentru Senat din colegiile 7, respectiv 8, din Bucureşti.

Blaga a făcut acest anunţ după şedinţa Biroului Permanent Național (BPN) al PDL, el amintind că în 25 mai vor avea loc alegeri în unele colegii pentru Senat şi Camera Deputaţilor. În Bucureşti urmează să fie aleşi senatorii care vor reprezenta colegiile 7 şi 8.

În Colegiul 7 am decis, la propunerea organizaţiei Bucureşti, să candidăm cu colega noastră Adriana Săftoiu, care avem convingerea că va şi câştiga colegiul, ţinând cont de calităţile pe care le are, dar şi de buna credibilitate, iar în Colegiul 8, unul foarte greu, cu domnul Petru Luhan, a precizat Vasile Blaga.

Adriana Săftoiu este purtător de cuvânt al PDL, iar Petru Luhan europarlamentar PDL.

La rândul ei, Adriana Săftoiu a declarat că “este nevoie de încă un vot în Parlament pentru dreapta” şi împotriva alianţei PSD-PC-UNPR.

“Cred că este o şansă şi o oportunitate pe care PDL are obligaţia să o valorifice. Cred că orice vot pe care putem să-l aducem în Parlamentul României şi pe partea dreptei şi împotriva acestei alianţei PSD-PC-UNPR suntem obligaţi să o facem. Sper ca eu, împreună cu Petru (Luhan – n.r.), cu ajutorul organizaţiilor, să reuşim să fructificăm această ocazie. E nevoie de încă un vot în Parlament pentru dreapta şi împotriva acestei alianţe“, a precizat Adriana Săftoiu, după ce preşedintele PDL Vasile Blaga a anunţat candidaţii partidului pentru colegiile din Bucureşti.

Întrebată despre declaraţia sa făcută în 2012 când şi-a dat demisia din Parlament şi a spus că nu va mai candida dacă nu se schimbă politica de cadre, Adriana Săftoiu a răspuns că în cazul PDL decmocrat-liberalii şi-au schimbat politica de cadre.

La rândul său, europarlamentarul PDL Petru Luhan, care va candida pentru Colegiul 8 Bucureşti pentru Senatul României, a precizat că foarte curând îşi va încheia mandatul de europarlamentar şi că ştie care-i sunt contracandidaţii, printre aceştia aflându-se Ilie Năstase.

R.D.