10.9 C
București
luni, 25 octombrie 2021 - 17:53

Adrian Zuckerman a primit avizul Senatului american pentru postul de ambasador al SUA la Bucureşti

spot_img

Adrian Zuckerman a primit avizul Comisiei de specialitate a Senatului american pentru a deveni noul ambasador al SUA la București, se arată pe site-ul instituției.

Preşedintele american Donald Trump l-a propus pe Adrian Zuckerman pentru postul de ambasador al Statelor Unite la Bucureşti, potrivit unui comunicat publicat de Casa Albă în luna iulie.

Adrian Zuckerman, propus pentru postul de ambasador în România a fost dat în judecată în 2008 pentru hărțuire sexuală de către secretara sa, Jamie Ferrauiola, de la firma de avocatură Lowenstein Sandler, unde el era partener, scria publicația Rawstory.com în septembrie 2018.

Persoanele nominalizate pentru anumite posturi pentru care este nevoie de confirmarea Senatului sunt supuse unui dublu proces de verificare, care include o analiză etică și o investigare aprofundată a trecutului candidatului. Potrivit avocatului citat de Law journal, “acuzațiile de hărțuire sexuală pot duce la descalificarea lui Zuckerman din procesul de nominalizare, dar acuzațiile care i-au fost aduse nu sunt considerate a fi adevărate”.

Adrian Zuckerman a emigrat din România împreună cu familia la vârsta de 10 ani, arată comunicatul Administrației Trump. Vorbește fluent limba română.

Zuckerman a fost admis în baroul din New York în anul 1984, în prezent fiind partener al firmei internaţionale de avocatură Seyfarth Shaw LLP.