16.1 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 2:21

Adrian Țuțuianu: Comisia SRI îl va audia pe Sebastian Ghiță după aducerea sa în țară

spot_img

Preşedintele Comisiei SRI, Adrian Ţuţuianu, a declarat, marţi, că fostul deputat Sebastian Ghiţă va fi audiat de către Comisie după aducerea sa în ţară. Țuțuianu a arătat că se impune continuarea anchetei care a debutat ca urmare a dezvăluirilor făcute de acesta.

„Cred că am procedat înţelept. În urmă cu o lună şi ceva mă tot întrebaţi dacă am închis ancheta şi eu am spus că nu şi că am considerat că este utilă audierea domnului Ghiţă în cadrul Comisiei SRI, pentru că de acolo am şi pornit în anchetă”, a spus Ţuţuianu.

„Ca urmare, odată ce au fost procedurile de extrădare şi-l vom avea pe domnul Ghiţă în România se impune să continuăm ancheta noastră, să-l audiem, să vedem ce elemente suplimentare ne aduce în atenţie şi apoi să decidem dacă mai audiem şi alte persoane”, a adăugat Ţuţuianu.

Cât privește decizia de extrădare a lui Ghiță, Țuțuianu a precizat că aceasta nu depinde numai de statul român.

“E o infracțiune săvârșită pe teritoriul unui stat terț, Serbia, și trebuie să vedem ce vor decide autoritățile statului sârb cu privire la acea infracțiune și apoi trebuie să vedem pașii legali care trebuie parcurși pentru a se obține o extrădare. Eu cred că ne grăbim să dăm diverse soluții, dar depinde foarte mult de decizia statului sârb”, a arătat Țuțuianu.

Fostul deputat Sebastian Ghiţă a fost reținut în Serbia, în noaptea de joi spre vineri.

R.D.